Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

Güvercin

Güvercin Yağlı Boya Tablo

Sevgi, aşk, doğallık ve barış gibi kıymetli duyguların yüklendiği bir hayvan olan güvercin, güzelliğiyle de ön plandadır. Pek çok inanışta yeri bulunan bu küçük ve güzel hayvan, eski çağlarda haberleşmenin de ana aracıydı. İşte bu sebeple pek çok kültürde güvercine yüklenen olumlu anlamlar çok fazla. Yağlı boya tablolarında kullanılmasının ana sebepleri de bu anlamlardır. Simurg Sanatevi ise %100 orijinal eserleri avantajlı fiyatlarla size ulaştırarak, dekorasyonlarınıza anlam yüklemenize yardımcı olmaktadır.

Güvercin Yağlı Boya Tablosu

Günahsız olmayı, saflığı ve aşkı simgeleyen güvercin, yalnızca Türk kültüründe değil, pek çok kültürde, medeniyette ve antik çağda sanat eserlerinde resmedilmiştir. Öyle ki renginden dolayı saflığı ön plana çıkarılmış ve günahsız olduğu düşünülen bu hayvana bazı kişiler günahlarını yüklemek istemişlerdir. Bu nedenle güvercinin pek çok kültürde çok önemli yeri vardır. İşte siz de güvercinin saflığını, temizliğini ve güzelliğini dekorasyonlarınızda sergilemek isterseniz, güvercin tablo modelleri içerisinden seçiminizi yapabilirsiniz.

Haberleşmede kullanılan bir hayvan olduğundan, sır taşıma sıfatının da yakıştırıldığı da söylenir. Bu nedenle güvercinin çoğu toplumda kutsal sayıldığını da görürüz. Günümüzde güvercinlere haber ulaştırma konusunda ihtiyacımız olmasa da güvercin gördüğümüzde kendimizi mutlu hisseder, o saflığını bütün benliğimizde taşırız. İşte siz de ev, iş yeri ya da daha farklı alanlarda dekorasyon oluştururken bu unsurları ön plana çıkarmak istiyorsanız, o halde güvercin yağlı boya tablolarını tercih edebilirsiniz.

Güvercin Yağlı Boya Tablo Modelleri

Günümüzde güvercinlerin farklı renklerine rastlıyoruz. Kül rengi, mavi veya beyaz renkte güvercinler görebiliyoruz. Bu nedenle dekorasyon oluştururken, bu renklerin ön planda olduğu dekorasyonlarda güvercin tablolarını tercih etmelisiniz. Hayvan yağlı boya tabloları içerisinde önemli bir yere sahip olan güvercinler, hemen her dekorasyon için de uyumludur. Aşkı simgelediği için birbirine aşık güvercinler, saflığı simgelediği için beyaz güvercinler ya da güzelliği simgelediği için mavi güvercinlerin resmedildiği yağlı boya tablolarını tercih edebilirsiniz.

Hastanelerde şifa bekleyen insanların güvercin görmesi, güzel bir haber alacağını düşünmesine sebep olur. Çünkü İslam dinine göre güvercin mübarek bir hayvan olarak tanımlanır. Çeşitli rivayetlerde bunun örneklerine rastlarız. İşte bu nedenle hastane yağlı boya tabloları içerisinde güvercinin resmedildiği tabloları görürüz. Tabii ki hastane dekorasyonuna göre farklı şekilde resmedilmiş tablolar tercih edilebilir. Burada önemli olan tablonun ölçüsüdür. Doğru ölçüde tablo tercih edilmezse, ne kadar güzel olsa da dekoratif anlamda şık bir görüntü oluşturmayacaktır.

Güvercin Yağlı Boya Tablo Fiyatları

Evinizi, ofisinizi ya da farklı pek çok alanı eşsiz yağlı boya tabloları ile donatmak istiyorsanız, bunun için doğru ölçüyü tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü seçtiğiniz ölçüye göre tasarlanan yağlı boya tablosu mekana ahenk katacaktır. İşte bunun için ölçüye göre yağlı boya tablolar arasından doğru seçimi yaparak hem mekanınıza şıklık katabilir hem de duvarınızın ölçülerine uygun tabloya sahip olabilirsiniz. Tabii ki yaptığınız seçimler fiyatın belirlenmesine etki edecektir. Ancak güvercin yağlı boya tablo fiyatları belirlenirken en çok dikkat edilen unsur ölçülerdir. Ölçü büyüdüğünde fiyatlar da artacaktır. Ayrıca tasarım, kullanılan renkler ve özel isteklere göre fiyatlarda çeşitli değişiklikler ortaya çıkabilir.

Güvercin Yağlı Boya Tablo Kullanımı ve Dekorasyonun Önemi

Doğa manzarası yağlı boya tablo modelleri içerisinde güvercinin sıklıkla yer bulduğunu söyleyebiliriz. Çünkü güvercin gibi nadide ve güzel hayvanlar her zaman doğanın en sevilen unsurlarındandır. Güvercin uçarken, ağaç dalında, yuvasında, birkaç güvercinle ya da daha farklı şekillerde güvercinler resmedilebilir. Bu durum da doğa ile iç içe tasarımların ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Ancak güvercin yağlı boya tablo seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da tabloda kullanılan renklerdir. Doğada pek çok renk özgürce kullanılabileceğinden, dekorasyonunuza uygun bir seçim yapmanız gerekir.

Güvercin Yağlı Boya Tablo Alırken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler

Genellikle tablolar dekorasyon çok fazla göz önünde bulundurulmadan satın alınır. Bu durum çok yanlıştır. Çünkü doğru ölçülerde, renk ve tasarımda kullandığınız bir tablo, mekanın enerjisini ve dekoratif özelliklerini tepeden tırnağa değiştirebilir. İşte bunun için genel dekorasyon unsurları tamamlandıktan sonra hayalinizdeki tabloyu satın almalısınız. Simurg Sanatevi ise bu süreçte daima yanınızda yer aldığından, güvercin yağlı boya tablo modelleri içerisinden özgürce seçim yapabilirsiniz. El yapımı yağlı boya tablolar üretildiğinden, siparişinizi verdiğiniz tablolar sıfırdan %100 orijinal şekilde üretilecektir. Bu şekilde siz de dekoratif anlamda eviniz ya da iş yerinizi en özel hale getirebileceksiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Güvercin Yağlı Boya Tablo Seçerken Neye Dikkat Edilir?

Dekorasyonunuzun tarzı, hangi dönemi yansıttığı, vurguladığı duygular, kullanılan renkler ve duvar ölçüleri, seçeceğiniz yağlı boya tablolarının türünü doğrudan etkileyecektir. Özellikle manzara ve doğayı vurgulayacaksanız ve saflığın ön plana çıktığı bir dekorasyon düşünüyorsanız, o halde güvercin yağlı boya tablolarını tercih edebilirsiniz.

Güvercin Yağlı Boya Tabloların Temizliği Nasıl Yapılır?

Yağlı boya tabloların temizliğini yapmak için öncelikle püsküllü fırçalardan temin etmelisiniz. Bu fırçalar çok hafif ve doğal olduklarından, yağlı boyanın yapısına zarar vermeden temizlenmesini sağlayacaktır.

Güvercin Yağlı Boya Tablo Nasıl Korunur?

Tablonuzu korumak ve uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanmak istiyorsanız, vernikleme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu şekilde tabloda kullanılan boyalar kuruduğu için renklerde bozulmalar oluşmayacaktır. Ancak ısıyı ve tozu uzak tutmazsanız, bir süre sonra tablonuzun yapısında çeşitli bozulmalar ortaya çıkabilir.

Güvercin Yağlı Boya Tablo Nasıl Çerçevelenir?

Yağlı boya tablolarınızı çerçeveletmek, duvarda çok daha şık durmasını sağlar. Ancak çerçeve seçiminde mutlaka ahşap tercih etmelisiniz. Ahşabı farklı renklere boyayarak dekorasyona uyumlu hale getirebilirsiniz. Ayrıca çerçevenin tuvale temas etmemesi gerektiğini de unutmamalısınız.

 

Sanat Danışmanınızla Tanışın
Son Gezilen Eserler
Yükleniyor...