Yağlı Boya Tablo Alırken Dikkat Edilmesi Gereken İpuçları

Tarih: 30.05.2023 16:15
Yağlı Boya Tablo Alırken Dikkat Edilmesi Gereken İpuçları
Evimizin atmosferini değiştirecek ve duvarlarımıza renk katacak tablolar alırken nelere dikkat etmeliyiz.

Başlangıç olarak hangi sanat türünden hoşlanıyorsunuz onun hakkında biraz araştırma yapmak çok önemli olacaktır. Daha Modern eserler mi, yoksa klasik eserlerden mi hoşlanıyorsunuz?

 

 

  • Herkesin yaptığı gibi ilk olarak internet üzerinden araştırmamızı yapmaya başlayabilirsiniz ama İnternet üzerinden alacağınız tablolar için ilk dikkat etmeniz gereken husus, tablolara baktığınız internet sitesinin ve firma isminin güvenilir olduğuna emin olmanız gerekmektedir.

Günümüzde bir çok internet üzerinden Yağlı Boya ve baskı eserlerin satışı gerçekleşmektedir. Bizim tavsiyemiz ilk tercih olarak Yağlı Boya tablodan yana olmasıdır. Çünkü yağlı boya eserler zaman içerisinde baskılar gibi renk solması, dökülmesi ve sararması gibi bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız.

Şöyle bir Not eklemek gerekirse, bazı internet sitelerinde çok cüzi miktarlarda 200-300-400 tl gibi yağlı boya eser başlığı altında fiyatları görebilirsiniz, orijinal bir yağlı boya eserleri bu fiyata almanız mümkün değildir! Genellikle son zamanlarda yapılan bazı baskılar dokulu olarak yapılmakta ve yağlı boya eser gibi görünmektedir. Dikkat etmekte fayda var.

Yağlı Boya eserlerin sanatçısı, künyesi bellidir ve tekdir. Sanatçının emeği işlediği konu renk seçiminin vermiş olduğu tuval üzerindeki her bir fırça izinde bunu görmek mümkün ve hem yakından hem de uzaktan bakmak ayrı bir haz verecektir. Baskı resimlerinde ise mekana bir renk getirecektir ama yağlı boyanın vermiş olduğu hazzı asla yaşatmayacak ve kısa ömürlü olacaktır, yoksa neden insanlar yağlı boya eserlere bu kadar yüksek fiyatlar ödesin ki.

 

 

  • Bakmış olduğunuz sitede bulunan eserlerin hangi sanatçılara ait olduğu, ürün hakkında bilgiler düzgün verilmiş mi, bunlara dikkat etmek hem ürün ve teknik hakkında hem de sanatçı hakkında bilgi olması dikkat edilmesi gereken önemli bir detaydır.
  • Eserlerin sitede kaliteleri yüksek Fotoğraflarla sunumu, detaylı ve anlaşılır bir şekilde olan açıklamalarının yer alması, kullanım kolaylığı sunan bir internet sitesi güvenli ödeme kolaylığı, hızlı teslimat ve kolay ulaşılabilir şubelerinin olması dikkat edilmesi gereken diğer unsurlardır.
  • Sanat eserine bir mağazadan bakıyorsanız eseri daha iyi algılamanız açısından işiniz daha kolay olacaktır. Esere yakın olmak ve kendi gözünüzle görmek farklı bir deneyim sağlayacaktır ve etkisini daha çok hissedebileceksiniz. Sanat danışmanları tarafından tablo, sanatçılar hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

 

  • Bir sanat eserini ister koleksiyon olarak düşünün isterseniz de evinizde alacağınız yer için Sanat Danışmanlarından bilgi alabileceğiniz yerleri tercih etmeniz sizin daha doğru karar vermenizi sağlayacaktır. Ayrıca aldığınız eserin evinize ulaştırmak için kendi ekibini bulunduran kurumlar eserin güvenli, usulüne uygun olarak teslimi ve kurulumu için çok önemlidir.
  • Beğendiğiniz eserin en önemli detayı olan çerçeve seçimi kesinlikle bu alanda uzman olan bir kurumla çalışmayı gerektirir. Çerçeve seçiminde tablonuzun stiline, içinde bulunan renklere ve son olarak alacağınız mekandaki tasarıma dikkat etmeniz çok önemlidir. Uzman eller tarafından yapılan çerçeveler eserinize değer katar ve en önemlisi tuvalinizin kasnağını destekleyerek eserinizi uzun yıllar korur.

 

 

Sanat alanında ve sanat eserleri konusunda uzman ve kurumsal olan firmalarla çalışmak yukarıda da bahsettiğim gibi çok önemlidir.

Simurg Sanatevi uzman ve deneyimli kadrosuyla müşterilerine en iyi şekilde hem online hem de mağazacılık hizmetiyle, yaşam ve çalışma alanlarının atmosferini değiştirmeye devam etmektedir.

 

 

 

İlgili Ürünler
Sanat Danışmanınızla Tanışın
Yükleniyor...