Sanat Danışmanlığı

Tarih: 30.05.2023 15:56
Sanat Danışmanlığı
İnsanların sanat üretimlerinin başlamasıyla, üretilen eserlerin sergilenme ve satışı için her zaman belli bir sanat danışmanlarına ihtiyaç duyulmuştur. Sanatçı ve alıcı arasında köprüleri kuran sanat danışmanları bu hizmeti en iyi şekilde yapması için belli bir sektör bilgisi ve sanat bilgisi olması gerekmektedir. Sergilerin 1900lu yıllarda yaygınlaşmaya başlamasıyla galericiler sanat danışmanlığı görevini üstlendiler ve müşterilerinin beğenisine göre evi için veya özel koleksiyonları için tavsiyeler vererek bu alanın ilk temellerini atmaya başlamışlardır.

Peki Sanat Danışmanlığı Nedir? 

Sanat danışmanlığı sanat ile yolları kesişen her insanın (resim, heykel, müzik, sanat tarihi, sahne sanatları, tasarım) gibi konularda danışmanlık veren kişiler için kullanılan bir unvandır. Alıcının hangi alan ve türe ilgisinin olduğunu belirleyip, uzmanlığı konusunda bu konularla ilgilenen insanların doğru şekilde bu alanın incelikleri konusundan yardımcı olur fikir verir ve bu fikirlerin bir şekilde hayata geçmesi için vesile olur. Kısacası sanat konusunda sahip olduğu bilgi ve becerisini paylaşmayı seven insan için kullanmak yanlış olmayacaktır.

Sanat Danışmanı Neler Yapar? 

Sanat danışmanı akademik ölçüde sanat, tasarım bilgisine sahip olan bu alanda sürekli sanat gündemini takip içinde olup danışmanlığı arz eden insanları doğru yönlendirmelerde bulunması en önemli görevidir. Bu doğrultuda sanat alıcıları ve kurumları doğru ve nitelikli sanat eserleri ile buluşturmak bunu yaparken de sanat piyasasındaki fiyatlar hakkında bilgiler vermektedir. Bunların yanında danışmanlığı alan kişilere sergi ve müze gezileri ile birlikte eserler ve sanat dünyası hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır.

Sanat Danışmanı Kimlerle Çalışır?

Sanat danışmanları herkesle ve her kurumla çalışabilmektedir. Özellikle son zamanlarda bir çok kurum bulunduğu mekanlara değer katmak ve daha samimi ortamlar oluşturmak adına sanat danışmanları ile çalışmalar yapmaktadır. Bu kurumlara örnek olarak; oteller, hastaneler, mimarlık-iç mimarlık ve tasarım ofisleri gibi birçok kurumla sanat projeleri yapmaktadır. Bireysel müşteriler ile evinin durumuna göre boş duvarlarına doğru önerilerde bulunur, nasıl ki bir galeride sergilemede eserlerin belli bir konu ve tasarım içinde yerleştirmeleri baz alındığı gibi ev içine bu şekilde fikir ve önerileri sunmaktadır.

Müşterilerin sanat konusunda bilgili olmaması o kadar önemli değildir ama içinde sanat aşkının olması çok önemlidir. Çünkü bu aşkla hem kendisini manevi açıdan  doyuracak hemde fiziki açıdan bulunduğu mekanı güzelleştirecektir. Bunun doğru bir şekilde yapılması için öncelikle sanat alıcısının, yaklaşımını, hedefini, sanatsal zevkini çok iyi anlayıp danışmanın ona uygun bir yol haritası çizmesi çok önemli olacaktır.

Sanat danışmanının daha önce belirttiğim gibi sanat camiasındaki yenilikleri takip etmesi çok önemlidir. Birçok sanatçı ve sanat kurumlarıyla da bağlantıda kalması diğer sanat danışmanları içinde daha fazla dikkat çekmesini ve sunmuş olduğu hizmeti profesyonel bir ekiple yapması tercih sebebi olmasını da sağlayacaktır.

Simurg Sanat Evi, 15 yılı aşkın deneyimledigi bilgi ve becerisiyle, bu alanda oluşturmuş olduğu uzman kadrosuyla sanat danışmanlığı görevini üst standartlarda yerine getirmektedir.

Detaylı bilgi için simurgsanatevi.com'u inceleyebilirsiniz.

İlgili Ürünler
Sanat Danışmanınızla Tanışın
Yükleniyor...